Search

Neobvezni sustav označavanja mesnih proizvoda

Meso hrvatskih farmi je Znak u neobveznom  sustavu označavanja koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti mesnih proizvoda u Republici Hrvatskoj.

Uvjetima za neobvezno označavanje mesnih proizvoda Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu utvrđuje kriterije za dodjeljivanje prava na korištenje zaštićenog Znaka Meso hrvatskih farmi za označavanje mesnih proizvoda.

Uvjetima za neobvezno označavanje mesnih proizvoda znakom Meso hrvatskih farmi se propisuje označavanje mesnih proizvoda znakom Meso hrvatskih farmi na dva načina uzimajući u obzir činjenicu da li su životinje rođene i tovljene u Republici Hrvatskoj ili su samo tovljene u Republici Hrvatskoj.

Znakom u crvenoj boji označavaju se mesni proizvodi proizvedeni od mesa životinja koje su rođene, uzgojene i zaklane u  Republici Hrvatskoj i čije je meso prerađeno u Republici Hrvatskoj.

Znakom u plavoj boji označavaju se  mesni proizvodi proizvedeni od mesa životinja koje su uzgojene u Republici Hrvatskoj i čije je meso prerađeno u Republici Hrvatskoj.

Mesni proizvodi proizvedeni miješanjem mesa životinja koje su rođene, uzgojene i zaklane s mesom svinja koje su uzgojene u Republici Hrvatskoj označavaju se znakom u plavoj boji.

Korištenjem ovih stranica pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA