Meso hrvatskih farmi

NEOBVEZNI SUSTAV OZNAČAVANJA SVJEŽEG SVINJSKOG, SVJEŽEG JUNEĆEG I MESA PERADI ZNAKOM MESO HRVATSKIH FARMI

Meso hrvatskih farmi je Znak u neobveznom  sustavu označavanja koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti svježeg svinjskog, svježeg junećeg i mesa peradi u Republici Hrvatskoj. Promotivnom kampanjom domaće proizvodnje mesa cilj programa je osigurati povećanje potrošnje istog uz istovremeno povećanje proizvodnje mesa na hrvatskim farmama.

Uvjetima za neobvezno označavanje svježeg svinjskog, svježeg goveđeg mesa i mesa peradi znakom Meso hrvatskih farmi se propisuje označavanje mesa znakom Meso hrvatskih farmi na dva načina uzimajući u obzir činjenicu da li su životinje rođene i tovljene u Republici Hrvatskoj ili su samo tovljene u Republici Hrvatskoj.

Znak Meso hrvatskih farmi ROĐENO I UZGOJENO U HR na crvenoj podlozi se odnosi na meso životinja koje su rođene, tovljene i zaklane u Republici Hrvatskoj a Znam Meso hrvatskih farmi UZGOJENO U HR na plavoj podlozi koji se odnosi na meso životinja koje su tovljene i zaklane u Republici Hrvatskoj.

Korištenjem ovih stranica pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA