Search

Med hrvatskih pčelinjaka

NEOBVEZNI SUSTAV OZNAČAVANJA MEDA ZNAKOM MED HRVATSKIH PČELINJAKA

Med hrvatskih pčelinjaka je Znak u neobveznom  sustavu označavanja koji provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s ciljem jasnog i nedvosmislenog informiranja potrošača o podrijetlu i utvrđenoj kvaliteti meda proizvedenog na pčelinjacima u Republici Hrvatskoj.

Sustav je pokrenut u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom 2004. godine, kako bi se na vidljiv način istaknuo domaći med na tržištu i potrošačima olakšao izbor pri kupnji.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu  kontrolu i  analizu uzoraka provodi u HAPIH-ovom  akreditiranom laboratoriju za kontrolu kvalitete meda u Centru za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda u Križevcima.

Stvaranjem povjerenja potrošača prema domaćem medu, kroz osiguranje sljedivosti od pčelinjaka do stola  i praćenje kvalitete, dolazi do povećanja potrošnje i potražnje za domaćim medom te postizanja veće konkurentnosti na tržištu.

Korištenjem ovih stranica pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA