Počele pripreme za ovogodišnji Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Učenici prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske dobit će med u Nacionalnoj staklenci sa zaštićenim znakom Med hrvatskih pčelinjaka Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Nacrt prijedloga Programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu, je upućen u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću koje je otvoreno do 7. ožujka ove godine (na poveznici), javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka, za koji je u okviru Državnog proračuna osigurano 1.300.000,00 kuna, bit će organiziran na dan obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenici prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske dobit će med u Nacionalnoj staklenci sa zaštićenim znakom Med hrvatskih pčelinjaka Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, kako je i propisano Pravilnikom o nacionalnoj staklenci za med hrvatskog podrijetla.

Kroz ovaj se projekt educiraju djeca i njihovi roditelji o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, te jača svijesti o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Istovremena promocija meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima pridonijet će boljem tržišnom pozicioniranju hrvatskih pčelara, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

U četiri godine održavanja Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 142.840 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 775 pčelara.

Više ovdje.

Izvor foto: Ministarstvo poljoprivrede

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Korištenjem ovih stranica pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. VIŠE O KOLAČIĆIMA